Çavdar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇavdarSecale creale Buğdaygiller (Poaceae) familyasından dayanıklı bir tahıl Boylu, bir çenekli ve yıllık bir bitkidir Başaklarındaki taneler uzun ve tüylüdür Çavdar, buğday yetiştirmeye elverişli olmayan topraklarda bile yetişebilen dayanıklı bir bitkidir Soğuğa karşı dirençli ve toprağın asitliliğine dayanıklı bir bitkidir Çavdar taneleri, alkol ve ekmek yapımında kullanılır![]() Çavdar ekmeği, B grubu vitaminlerin yanı sıra, yüksek oranda içerdiği kalsiyum, fosfor, flor, demir gibi mineraller sayesinde tüm beden işlevlerini düzenler, canlılık ve enerji verir Koroner kalp rahatsızlığı olanlara öncelikle önerilir Yüksek oranda bitkisel protein içerir |
|
|
|