|  | Yulaf |  | 
|  08-27-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   YulafAvena sativa  Buğdaygillerden, en çok hayvan yemi olarak yetiştirilen bir bitki  Anayurdu Orta Asya ve Ön Asya’dır  Bitkinin gövdesi ince kamış biçimindedir  Başakları salkım gibi aşağıya sarkar  Yulaftan elde edilen alkolle viski yapılır  Yulaf bir kültür bitkisidir  Türkiye’nin her köşesinde yetiştirilir  Tüm yeşil bitki kullanılır  Haziranda çiçeklenmeye başlayan bitki, dane oluşturmadan, yani henüz yeşilken, yerden bir karış yukardan kesilir, demetler hâlinde gölgelik bir yere asılarak kurutulur  İyice kuruduktan sonra ince kıyılır  Bir diyet besininin içermesi gereken, albümin, amino asit, B grubu vitaminler, fosfor, demir, kobalt, mangan, çinko, alüminyum, potasyum, ve daha başka mineraller, provitamin A, E ve K vitamini ve iyot içerir  Yeşil yulaf bitkisiyle hazırlanan çayın içimi de çok olumlu sonuçlar verir  Sinirsel bitkinlik hâline ve uykusuzluğa iyi gelir  Kandaki ürik asit miktarını azaltır ve yaşlıların genel anlamda güçlenmesini sağlar   | 
|   | 
|  | 
|  |