Adını Bilmeden Sevdim.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adını Bilmeden Sevdim..AdıNı biLmedeN sevdim ![]() Ben seni; adını bilmeden sevdim Ve "var"lığınla gülüşünü![]() ![]() Ben seni yaşını bilmeden gözünü-kaşını bilmeden sevdim Ve "yar"lığa süzülüşünü Ben seni sesini duymadan sevdim ![]() ![]() Ve duymadan nefesini Ben seni adını bilmeden sevdim ![]() ![]() Ama; sevdim! ![]() Üşüyüşünü sevdim ![]() ![]() Üşüyüşünü sevdim onüçüncü ayın ilk günü; "Gel ısıt" deyişini! ![]() Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde bilerek gelmeyeceğimi ![]() ![]() Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim ![]() ![]() Ve kıpırtısız karanlığa gömülüşünü sevdim Bir de; "Gel ışıt" deyişini! ![]() Ben seni adını bilmeden sevdim İhtiyacım ![]() ![]() Cevabım![]() ![]() İsimler koydum sana; bahar yelim çiçek tarlam ![]() ![]() Gökkuşağım ışığım![]() ![]() Kuşkanadım pembe rüyam çiy tanem![]() ![]() Seni adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem ![]() ![]() ![]() ![]() Sevdim işte! Ben seni; yaşını bilmeden sevdim ![]() ![]() Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım torununla akran mı! Ben seni gözünü-kaşını bilmeden sevdim Ben seni sesini duymadan sevdim Ve hatta öğrenmeye korkarken bilmeye kıyamazken seni ![]() ![]() ![]() ![]() seni sevdim Seni sevdim İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle ![]() ![]() Oturdun sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım ![]() ![]() Koklayamadım! Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına ![]() ![]() Ve hâlâ bilmiyorum gözlerin ne renk? ![]() Hangi yıldızlar mahpus içinde? Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim! ![]() Ama ben seni; adını bilmeden yaşını bilmeden ![]() ![]() Yüzünü bilmeden sesini bilmeden![]() ![]() ![]() ![]() seni bilmeden sevdim Seni "bilmeden" sevdim! Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler ![]() ![]() Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve ben; seni adını bilmeden sevdim ![]() ![]() ![]() |
|
|
|