|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anıta, başkanlığı, belediye, çelenk, hakkari, koymadı |
![]() |
Hakkari Belediye Başkanlığı Anıta Celenk Koymadı |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() Hakkari Belediye Başkanlığı Anıta Celenk Koymadı''Öğrenci Affı''na ilişkin kanun yürürlüğe girdi Ankara (AA) - Üniversite öğrencilerine ''af'' olanağı tanıyan 5806 sayılı ''Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi ![]() Kanuna göre, yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, pedagojik formasyon, lisans üstü, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik öğrenimi gören öğrencilerden; 7 Haziran 1995 tarihinden, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteği ile ilişikleri kesilenler dahil her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 aylık başvuru süresi içerisinde ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla aftan yararlanacak ![]() ![]() Bir yükseköğretim kurumu adına, yurt içinde başka bir yükseköğretim kurumunda lisansüstü öğrenim yapanlardan, başarısız olmaları nedeniyle ilişiği kesilenler de af kapsamında değerlendirilecek ![]() Başvuruda bulunanlar, ilgili yükseköğretim kurumları tarafından, 2 aylık başvuru süresinin dolması beklenmeden de bu haklardan yararlandırılabilecek ![]() ![]() Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı eğitim kurumlarında (GATA, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları), polis akademisi ve bağlı yükseköğretim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görürken 7 Haziran 1995 tarihinden, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde YÖK tarafından askeri okullar dışındaki fakülte veya yüksekokullara yerleştirilebilecekler ![]()
![]() |
|