Düş (Me) Ler... /... Aşk Bitti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düş (Me) Ler... /... Aşk Bittibugün bir şiir bile uğramadı yanıma sana uğradı mı bilmiyorum pencere kenarında yağmuru seyrettik yalnızlığımla, balkona astığımız düşlerimizi içeri aldıktan sonra kimsenin öğretmediği bir şeyi öğretmeni dilerdim ![]() /![]() ayrılırken ama sen herkesin öğrettiğini yineledin şimdi aşk ![]() /![]() inançlarını yitiren bir ayyaştır köprü altlarımda deniz kabuklarından bir mumluk yapmıştım sana, vermeye zamanım olmadı şimdilerde içinde yakıyorum, sesini duyuramayan kelimelerimin yorgunluğunu biliyor musun ![]() /![]() bilmem sen cümlelerimin 1 Kordonuydun II ![]() susmaya gidiyorum![]() ![]() /![]() birazdan dönerim![]() acil servis gibi yetiştim bütün kanamalı sevdalarıma yanlarına gittiğimde, odaları boştu ![]() /![]() çarşafları temiz bir küçük not bile yoktu ![]() /![]() ”kurtardığınız için teşekkür ederiz” bu yüzden emekliliğimi istedim yorgun aşkların baş hekiminden tazminatım suskunluk beni ait olmadığım şehirlerde aramayın, adresimin caddesi ![]() /![]() burukluk III ![]() teri soğumamış bir ayrılıkla içilen özlem, ateş yapar![]() dün gibi hatırlıyorum ayrıldığımız günü 24 ocak ![]() /![]() kış![]() /![]() kıyamet![]() /![]() felaket sanki herkes beni görmek için toplanmıştı şehir meydanında parmaklarıyla gösteriyorlardı ![]() /![]() “işte bu kadın terk edildi” naralarıyla bu günlerde ![]() / dalgasını geçebiliyorum vedaların o günlerde ![]() /![]() serum kokularına bulaşmıştı bütün kılcal damarlarım gerçekte kim olduğunu çok düşündüm, özleminin yer yer sağanak yağışlı olduğu zamanlarda galiba artık biliyorum sen ![]() /![]() büyümeye zamanı olmayan çocukların, dar zamanlarda attığı içten bir kahkahasın beni beklemeye gidiyordun ![]() ![]() /![]() galiba yolu şaşırdın IV ![]() ![]() bu şiire girmek hüzünlü ve yaşlıdır![]() biraz önce gözlerimden düştün seni ıslattığım için üzgünüm yanaklarımda kurumanı istemezdim, dudaklarıma almışken ıslaklığını sen ![]() /![]() gözlerim![]() /![]() ve katre sana yaşatmak istediğim çok şey vardı, aşk’da kısa çubuğu ben çektim ![]() ![]() V ![]() ![]() kırgınlıklarımı kaybettim, hükümsüzdür![]() ![]() sabaha karşı gittiğin için bağışladım seni sen de kendini bağışladın mı ![]() /![]() bilmiyorum zor oldu indirmek resimlerini duvarlardan ki ![]() ![]() /![]() tozlanma diye albümlerde yaşatmadım seni seni ![]() /![]() bir “anı” olsun diye sevmedim ![]() ![]() ve hiç aldatmadım![]() /![]() kirpiklerimle bile çok önceleri sorduğum bir soruydu, “şiir bir aşk’ı kurtarabilir mi?” diye yirmi dokuzuma iki adım varken gülümsüyorum da, şiir bir aşk’ın ancak bekçisi olabilir VI ![]() ![]() bu şiirde U dönüşü yapılmaz![]() ![]() illegaldir bütün terk edişler, ölümlerde dahil ![]() ![]() VII ![]() ![]() kızım bahara aldanma, üstüne yine de bir şiir al sen![]() mayıs’ın çocuklarıyız ikimizde belki de bu yüzden acele ettik ayrılmak için, tenlerimizin ateşi bizi kavurmasın diye ![]() biliyorsun ![]() /![]() çok erken aldım hediyemi senden seninkini vermek içinse çok geç doğum günün kutlu olsun ![]() /![]() unutmadı giritlalesi mumlarını söndürdüm ![]() /![]() yüzümde gönderdiğim dileklerin gölgesi VII ![]() ![]() aşk dersem çık, ayrılık dersem çıkma![]() dedim ![]() /![]() çıkmadın aşk bitti ![]() ![]() |
|
|
|