![]() |
Güneşle Sarılacağım Boynuna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güneşle Sarılacağım BoynunaHaydi, sil gözyaşlarını ![]() Eğdiğin başını gökkuşağına kaldır ![]() Bu aşka hasretin prangaları vurulsa da Bir gün vuslatın şerbetini içeceğiz Zümrüd- ü Anka;nın avuçlarından ![]() Güneş küsse de tenimize, Gözlerimizin aydınlığında ezeceğiz Karanlığın yaralı duvarlarını; Ne olur içinde yaşat beni ![]() Sırtlarımız nemli duvarlara dayansa da Aşkı imkansızlığın içinde yaşatmadık mı ? Ayaklarımız karların altında yanarken, Bir avuç güneşle, Sevdamızı kurak topraklarda Zamansız yeşertmeyi ummadık mı ? Karanlığa inat, Yüreğimizi yıldızlara yaslayıp Sevda bozkırlarında umuda kök salmadık mı ? Uzaklardan bir çağırsan beni, Gözyaşlarını dudaklarımla emmez miyim? Göçmen kuşlarla haber yollasan, Karları üzerime giydirip Kanayan yaralarını bedenimle örtmez miyim ? Haydi, ağlama sen canım ![]() İmkânsızlığın içinde yürüt beni ![]() Kavuşmamız sürgün olsa da hasrete, Ne olur yüreğinde büyüt beni ![]() ![]() Birazdan yokluğunu sereceğim Hasretinin duvarlarına ![]() Ve yüreğimi ateşleyeceğim Katransı yokluğuna ![]() ![]() Gözbebeklerimi ıslatıp Seni sayıklayacağım Gecenin koynunda ![]() ![]() Hasretini dudaklarımda öldürüp Güneşle boynuna sarılacağım Bahar kokulu sabahlarda |
![]() |
![]() |
|