![]() |
Hız, Sadelik Ve Güvenlik Üçlüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hız, Sadelik Ve Güvenlik ÜçlüsüArama motorları arasında dünyada en etkili sayılabilecek Google, artık bilindiği gibi sadece bir arama motoru değil, aynı zamanda bizlere sunduğu birçok servisle kendini farklı kulvarlarda gösteren bir şirket konumuna gelmiştir ![]() Microsoft’un sunduğu e-posta servisi olan Hotmail’in Google, GMail servisiyle etkinliğini düşürmüşe benziyor ![]() ![]() Google’ın, bunların dışında pek çok servisi bulunuyor fakat Google’ın gözü yükseklerde olsa gerek ki, geçtiğimiz yaz duyurusunu yaptığı işletim sistemi olan Chrome OS’yi ilerleyen zamanlarda kullanıcılarına sunacak ![]() ![]() Aslında Chrome OS hakkında çok detaylı bir bilgi bulunmamakta fakat yine Google’ın sunduğu “Android“in mobil platformda gösterdiği başarının bilgisayarlara da taşınabileceğini düşünülerek, Google Chrome OS hız, sadelik ve güvenlik altın üçlüsü düşünülerek geliştirilmiştir ![]() ![]() Windows’u kullananların yaptığı yorumlara göre kullanıcıların güvenlik ve yavaşlıktan şikayetçi olduğu görülmekte ![]() ![]() Google’a göre bir işletim sitemi sadece birkaç saniyede açılmalı ve bu Chrome OS ile mümkün olabilecek ![]() Microsoft’un bu durumdan çok hoşnut olmadığı görünse de şu aşamada Chrome OS’den çekindiği söylenemez ![]() ![]() Chrome OS’nin 2010’un ikinci yarısı piyasaya çıkacağını düşündüğümüzde Windows 7’nin bu süre içerisinde yeterli tanıtımı yapması ve yeterli kullanıcıya ulaşması mümkün ![]() Google’ın Chrome hamlesine karşı Bill Gates, CNET NEWS’e verdiği röportajda, “İnsanların neden yeni bir işletim sistemi geliyormuş gibi davrandıklarını anlayamıyorum, sonuçta birçok Linux türevi var ve bu da yeni bir Linux türevi ![]() ![]() Chrome OS’nin özelliklerini söyleyecek olursak Google’a göre Chrome OS yeteri kadar güvenli olacak ve kullanıcıların virüs, trojen, malware ve can sıkıcı güncelleştirmelerle uğraşmasına gerek kalmayacak ![]() ![]() ![]() Kaynaklar: CHIP Online - Türkiye'nin En İyi Teknoloji Portalı Bilisimdergi ![]() Google Chrome OS Türkiye |
![]() |
![]() |
|