![]() |
İpad'in &Quot;Gerçek&Quot; Yüzü! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İpad'in &Quot;Gerçek&Quot; Yüzü!![]() iPad 499 Dolara satılıyor, peki ama ne kadara mal oluyor? İşte Apple'ın inanılmaz karı ![]() ![]() ![]() Apple iPad'i iyi bir fiyata satıyor derken, gerçekten ne kadara mal olduğu ortaya çıktı! Apple'ın yeni tableti iPad, 499 dolara satılıyor ancak hem parça maliyet, hem üretim masrafları Apple'a 270 dolara mal oluyor ![]() Bir Wall Street analizcisi olan, BroadPoint AmTech'ten Brian Marshall, yaptığı analiz ile her parçanın maliyetinin tek tek ortaya koyuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu rakamın içinde üretim hattından çıkan her iPad'e bölüştürülen üretim maliyeti, Çinli işçiler sağ olsun sadece 10 dolar ![]() En pahalı iPad parçası hangisi? En pahalı parça 9 ![]() ![]() ![]() 16GB'lık hafıza 25 dolar, Apple ürünlerine çekiciliğini veren alüminyum kasa, iPad için 25 dolar ![]() ![]() Bu model 499 dolara satılacağı için bütün maliyetleriyle yüzde 42 ![]() ![]() ![]() 3G internet bağlantısı sunan modelin fiyat farkı 130 dolar ama 3G eklemek çok ucuza mal oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 599 dolarlık WiFi 32GB iPad 316 dolara mal oluyor ve yüzde 48 ![]() ![]() ![]() Maliyet? 332 dolar, kar marjı: yüzde 55 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu fiyatlara bakılacak olursa, 500 dolara piyasaya sürülüp de birkaç ay sonra 300 dolara düşen iPhone'u hatırlıyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|