Gıda Zehirlenmesinde Yapılması Gerkenler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gıda Zehirlenmesinde Yapılması GerkenlerZehirlenme Durumlarında Yapılacaklar İlaç, besin zehirlenmeleri 1 Zehirin sindirim sisteminden emilimin yavaşlaması için hastalara süt, yumurta akı, nişasta solusyonu ve su gibi şeyler içirilir![]() 2 Hastanın boğazına parmak sokularak kusturulmaya çalışılır![]() 3 Tıbbi kömür verilebilir Büyüklere 30-40 adet, çocuklara 20 adet eritilerek içirilir![]() 4 Hastaneye götürülür Hastanede midesi yıkanır Zehirli madde biliniyorsa panzehiri kulanılır![]() Solunum yoluyla zehirli veya toksik gazlarla olan zehirlenmelerde(tüpgaz, şofben)ilkyardım 1 Hasta derhal temiz havaya çıkarılır![]() 2 Sıkı giyecekler gevşetilir veya çıkarılır![]() 3 Şuuru yerinde olanlar , temiz havada derin nefes alıp verdirilir![]() 4 Solunum güçlüğü çekenlere, suni solunum yaptırılır![]() 5 Hastaya oksijen verilir![]() 6 Acil olarak hastaneye götürülür![]() Böcek ilaçları, instektisid, fare zehiriyle zehirlenme 1 Hastanın giyecekleri süratle çıkarılır![]() 2 Deri bol su ile yıkanır![]() 3 Hastaneye götürülür![]() Yemek zehirlenmeleri: ilk madde ile aynı |
|
|
|