Avusturya Mutfağından |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya MutfağındanVİYANA KEKİ ( 6 kişilik ) Malzemeler : 7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin 15 gr yaş maya 3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı şeker 1 su bardağı ılık süt 4 yumurta 4 su bardağı un 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm 1/3 su bardağı dövülmüş ceviz 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 kahve kaşığı tuz içine çatalla ezerek 1 çay kaşığı şeker katın 4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip sütle mayayı kabartın![]() Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat hamur bir kat kabarana yani hemen hemen kalıbı dolduruncaya kadar bekletin![]() Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişirin Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkartın ![]() Kek tamamen soğuyunca üstüne pudra şekeri serpip servis edin
|
|
|
|