|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çiftlik, çorbası, tarifiçiftlik, yapılışı |
Çiftlik Çorbası Tarifi-Çiftlik Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik Çorbası Tarifi-Çiftlik Çorbası YapılışıÇiftlik Çorbası Tarifi-Çiftlik Çorbası Yapılışı Malzemeler ; 250 gr Kıyma 1 adet dolmalık Kabak 2 adet orta boy Patates 2 adet Havuç 1 baş Kereviz 2 adet Kuru Soğan 2 diş Sarımsak ½ kahve fincanı Un 10 bardak Su ya da Et Suyu 5-6 sap Maydanoz 4 yemek kaşığı Yağ 1 yemek kaşığı Domates Salçası Tuz Karabiber hazırlanışı Bütün sebzeler ince ince kıyılır Sonra yağ ile 5 dakika kadar kavrulur Üzerine yarım fincan un eklenir Un iyice hallolduktan sonra salça eklenir 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir![]() Su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır ![]() Diğer yanda Kıyma tuz ve biberle yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır Bunlar da çorbanın içine katılır 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir![]() Serviz yapılırken üzerine kıyılmış Maydanoz konur |
|
|
|