|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| balık, çorbası, tarifişehriyeli, yapılışı, şehriyeli |
Şehriyeli Balık Çorbası Tarifi-Şehriyeli Balık Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehriyeli Balık Çorbası Tarifi-Şehriyeli Balık Çorbası YapılışıŞehriyeli Balık Çorbası Tarifi-Şehriyeli Balık Çorbası Yapılışı malzemeler 800-1000 gr'lık beyaz etli balık 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı tel şehriye 3 adet orta boy domates 1 adet soğan 1 diş sarımsak Tuz karabiber8 su bardağı su tarifi Tencereye yağ konur İnce kıyılmış soğan ve sarımsak eklenir kavrulur Rendelenmiş domates atılır salçamsı kıvam alana dek pişirilir Üzerine kaynar su katılır parçalara bölünmüş balık eti ve şehriye ilave edilir Ara sıra karıştırarak şehriyeler kabarana kadar pişirilir Tuz ve karabiber katılır Birkaç dakika sonra ateşten alınır Sıcak olarak servise sunulurken üzerine kıyılmış maydonoz serpilir Limon eşliğinde sofraya getirilir![]() Not: Fener kırlangıç levrek gibi türler beyaz etli balıklardır
|
|
|
|