|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, malatya, tarifmalatya, usulü, yapılışı, yüksük |
Malatya Usulü Yüksük Çorbası Tarifmalatya Usulü Yüksük Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Malatya Usulü Yüksük Çorbası Tarifmalatya Usulü Yüksük Çorbası YapılışıMalatya Usulü Yüksük Çorbası TarifMalatya Usulü Yüksük Çorbası Yapılışı Malzemeler : 1/2 kg parça et 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı nohut 1-1 5 su bardağı hazırlanmış mantıHazırlanışı : Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur Kendi bıraktığı suyu çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır Üzerine bolca su konur tuz atılır Akşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir Ateşten alınır Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır![]() Mantı İçin:1 su bardağı un 1 yumurta 200 gr kıyma 1 baş kuru soğan Tuz-KarabiberUn havuz gibi açılır ortasına yumurta kenarına tuz koyularak ılık su ilâvesi ile yoğrulur Diğer taraftan kıyılmış soğan kıyma tuz karabiber koyulup yoğrulur Hamur 3 mm incelikte açılır Küçük karelere kesilir Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır Unlanmış tepsiye koyulur Fırınlandırılarak kurutur
|
|
|
|