|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, oruk, patlıcanlı, tarifipatlıcanlı, yapılışı |
Patlıcanlı Oruk Çorbası Tarifi-Patlıcanlı Oruk Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Oruk Çorbası Tarifi-Patlıcanlı Oruk Çorbası YapılışıPatlıcanlı Oruk Çorbası Tarifi-Patlıcanlı Oruk Çorbası Yapılışı MALZEMESİ Hamuru için; 100 gr yağsız kıyma1 bardak ince bulgur 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz İçi için; 200 gr yağlı kıyma2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Çorbası için; 3 adet patlıcan 1 bardak nohut 1 adet havuç 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı limon suyu 10 bardak su 2 adet kesme şeker TARİF Çorbanın sosunu hazırlamak için soğanları ufak tavla zarı formunda doğrayın 1 kaşık margarinle pembeleştirin 1 kaşık unu içine atıp 1 dakika karıştırın Salçasını ekleyip 10 bardak et suyunu ilave edin Tuz karabiber kırmızı pulbiberi ve nane ilave edin Nohutları küp şeklinde doğranmış havuçları ve patlıcanı da çizgili soyup parmak şeklinde doğradıktan sonra çorbanın içerisine atın 20-25 dakika kaynatıp çorbanın sosunu hazır hale getirin Limonu patlıcanlar piştikten sonra ilave edin![]() İçi için; Soğanları zardan ufak doğrayın Kıyma ve margarinle birlikte tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kıymaları kavurun Tuz ve karabiberini ekleyin Kıymaları soğanla kavurup soğuk bir yerde bekletin![]() Oruğun dışı için: 1 bardak bulguru bir kahve fincanı su ile ıslatın Sonra bulgurun ortasını açın ve kıymayı içine atıp iyice yoğurun Un tuz yumurta ve salçayı da kattıktan sonra yoğurma işlemini yapın Yumuşak hamur kıvamına gelince hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle iyice yuvarlayın İşaret parmağınızla içini döndürerek oyup içine hazırladığınız kıymadan koyun Köfteye uzun mekik şeklini verip tabağa dizin Kaynayan çorbaya (patlıcanlar iyice pişsin) orukları atıp 10 dakika hep beraber kaynatın Çorbayı servise hazırlayın
|
|
|
|