Karpuz Çorbası Tarifi-Karpuz Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuz Çorbası Tarifi-Karpuz Çorbası YapılışıKarpuz Çorbası Nasıl Yapılır?-Karpuz Çorbası Tarifi-Karpuz Çorbası Yapılışı MALZEME Yarım karpuz ![]() 2 kilo salatalık ![]() 1 yemek kasığı tuz ![]() 500 g kefir ![]() 2 dis sarmısak ![]() 1 bağ dereotu ![]() 10 nane yaprağı ![]() 1 yemek kasığı limon suyu ![]() 1 Karpuzu toplar halinde oyarak çıkartın Topları bir tabağa koyun üzerine folyo örtün ve derin dondurucuda hafif dondurun![]() 2 Salatalıkları soyarak ortadan kesin çekirdeklerini çıkartın küp halinde doğrayın tuzu ilave edip püre haline getirin Kefiri karıştırın![]() 3 Sarmısağı soyarak ezin ve salatalık püresine karıştırın Dereotu ve naneyi yıkayarak kurulayın ve kıyın çorbaya katın Tuzunu ve limon suyunu ayarlayın![]() 4 Karpuzun içini iyice kazıyın topları içine koyun çorbayı dökün İyice soğutulmuş olarak sunun
|
|
|
|