![]() |
Kıymalı Kömbe Tarifi-Kıymalı Kömbe Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Kömbe Tarifi-Kıymalı Kömbe YapılışıKıymalı Kömbe Nasıl Yapılır?-Kıymalı Kömbe Tarifi-Kıymalı Kömbe Yapılışı Malzemeler: Hamuru: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya) 1-2 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı şeker Aldığı kadar un İç malzemesi: 250 gr dana kıyma 1 adet büyük soğan 2 adet domates 3 adet yeşil biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için) tuz karabiber Yapılışı: Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır ![]() ![]() Doğranmış soğan ve biber ilave edilir ![]() ![]() Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır ![]() Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır ![]() ![]() Üzerine kıyma harcının tümü serilir ![]() Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir ![]() En son üstüne yumurta sarısı sürülür ![]() Bıçakla dilimlenir ![]() 200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır ![]() |
![]() |
![]() |
|