Patates Pullu Levrek Tava Tarifi - Patates Pullu Levrek Tava Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Pullu Levrek Tava Tarifi - Patates Pullu Levrek Tava YapılışıPatates Pullu Levrek Tava Tarifi - Patates Pullu Levrek Tava Yapılışı - Patates Pullu Levrek Tava Nasıl Yapılır? Malzemeler : 4 levrek fileto ½ kg ıspanak 3 soğan 2 diş sarımsak 100 gr tereyağı 3 çorba kaşığı sıvıyağ 4 taze patates 200 gr kiraz domates 200 gr mantar Kızartmak için sıvıyağ Tuz karabiber muskatSos için : 100 gr krema 50 gr tereyağ ½ limonun suyu Tuz beyazbiberSüsü için : 8 spagetti makarna 4 defne yaprağı 4 limon dilimi Yapılışı : Ispanagı temizlayip yıkayıp incecik kıyın Soğanları küp küp doğrayın Sarımsağı temizleyip ezin 3 kaşık sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsakları soteleyin Ispanak tuz karabiber ve rendelenmiş muskatı ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirinLevrek filetoları yıkayıp süzün Patatesleri temizleyip zar inceliğinde dilimleyin ve tereyağına ekleyin 10 dakika bekletin Cips patatesleri filetoların üzerine balık sırtı dizin Sıvıyağı kızdırıp balıkları kızartın Ispanak kavurmasını balığın boyuna göre şekillendirip servis tabaklaına paylaştırın Üzerlerine balıkları yerleştirin Spagettileri kızartın Limon dilimlerini fırınlayarak kurutun Roka yapraklarını balıkların üzerine paylaştırın Spagetti defne yaprağı ve limon dilimi ile dekoratif olarak süsleyinSos için; kremaı tavada kaynatın Tereyağı limon suyu tuz ve beyazbiber ekleyip 1 dakika pişirin ve tavayı ocaktan alınPatates cipslerini beklettiğiniz tereyağını tavada ısıtın Mantar ve kiraz domatesleri soteleyip tabaklara paylaştırın Tereyağlı krema sosu üzerine gezdirip servis yapın
|
|
|
|