Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilinmeyen, tadlarsashimi

Bilinmeyen Tadlar_Sashimi Nedir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bilinmeyen Tadlar_Sashimi Nedir?






Japon mutfağının başlıca yemeklerinden olan Sasimi kısaca çiğ balık olarak tarif edilebilir Balık eti ince dilimler halinde kesilip soya sosu ve çok ince rendelenmiş wasabi (Japonya’ya özgü bir çeşit yaban turpu) ile servis yapılır En önemli nokta balığın mutlaka çok taze olmasıdır Hatta ikizukuri denen sasimi türünde balık canlı olarak akvaryumdan alınır ve çok hızlı bir şekilde kesilerek sekli bozulmadan tabakta servis yapılır Bu işlem o kadar hızlıdır ki bazen tabak önünüze geldiği zaman balığın ağzı hala açılıp kapanır durumda olur Hemen her tür balık kullanılabilir ancak en çok kullanılanlar; ton karagöz dilbalığı ve karidestir Bunlardan başka midye istiridye ahtapot ve kalamar da kullanılır



Kaynak Gurme Rehberi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.