Mikrodalgada Bazi Urunlerin Pisirilmesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mikrodalgada Bazi Urunlerin PisirilmesiMikrodalga fırın bütün kümes hayvanları ve av kuşlarının kısa sürede kolayca pişirilmelerini sağlar Sözgelimi içi doldurulmamış 1 5 kg ağırlıkta bütün bir piliç mikrodalga fırında yalnızca 20 dakika pişirilip bir kenarda 7 dakika dinlendirmekle (bu süre içinde kendi sıcaklığıyla pişmeyi sürdürecektir) yaygın deyimle "ilik gibi" pişer Parçalanmış bir piliciyse parçaların 1 kg'ı başına 6 - 7 dakika yani normal fırındakinin 1/4'üne eşit süre- pişirmek yeterlidir 2 5 kg'lık bir hindi göğsünün pişmesi için gerekli süre yalnızca 40 dakika 6 kg'lık bütün bir hindinin pişmesi için gerekli süreyse yalnızca yaklaşık 1 saatdir![]() Mikrodalga fırının vakit kazandırmasının yanı sıra rejim -perhiz- açısından da önemli üstünlükleri vardır: Hayvanın yağının büyük bölümünü bırakmasını sağlar ve pişme kısa süreli olduğundan besleyici maddelerin yitirilmesi oranı normal fırınlara göre çok daha düşüktür![]() Mikrodalga fırında elektromagnetik dalgalar (yani mikrodalgalar) besinlerdeki su şeker ve yağ moleküllerini saniyede 2 milyardan çok kez hareket ettirirler: Sıcaklığı dolayısıyla da çok hızlı pişmeyi sağlayan şey budur Yalnız kullanılacak kap fırın tepsisi ve tabakların camdan porselenden seramikten ya da topraktan yapılmış olmalarına dikkat etmek gerekir: Mikrodalgalan yalnızca bu maddeler geçirirler Metal ve alüminyum kaplar kullanılmamalıdır![]() alıntı |
|
|
|