Sakızlı Türk Kahvesi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Türk Kahvesi YapılışıDamla Sakızlı Türk Kahvesinin Yapılışı aslında normal bizim kahvemizle aynı şekilde olmakla birlikte ufak farklılıklar bulunmaktadır Aşağıda Nasıl yapacağınıza dair bilgiler verilmiştir Bu işlem biraz zor olmakla beraber imkansız değildir ama bence hazır Almanız daha mantıklı olacaktır![]() Osmanlı döneminde ise özelilikle doğal damla sakızı üreten köyler Sakız Adası'nın diğer köylerine göre daha da zenginleşmişlerdi Osmanlı mutfağında böylece doğal damla sakızı aroması önemli bir yer edinmiştir Geleneksel bir Osmanlı lezzeti olan "Sakızlı Muhallebi"nin yanı sıra Osmanlı'nın kumda veya közde pişirilen geleneksel Türk kahvesine de damla sakızı aroması ilave edilmiş ve ortaya eşsiz bir lezzet çıkmıştır 1 parça damla sakızı (nohut büyüklüğünde) havanda iyice ezerek toz haline getirilir ve 100 gram çekilmiş kahveye katılarak iyice karıştırılır ve kavanozda saklanır Biraz dinlendikten sonra bildiğimiz gibi Türk kahvesi pişirilir Alıntıdır
|
|
|
|