Yaprak Dolması (2 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaprak Dolması (2 Kişilik)MALZEMELER 1 Adet Soğan 7 Çorba Kaşığı Soya Yağı 100 gr Amerikan Pirinci 2 Çorba Kaşığı Et Suyu 1 Orta Boy Havuç 150 gr Beyaz Peynir 2 Adet Domates 1 Limon Suyu 12 Adet Asma Yaprağı Karabiber Şeker TuzHAZIRLANIŞI Soğanları soyup ince doğrayın 2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin Üzerine et suyu döküp kaynatın 10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin![]() Peyniri ufalayın pirinçle karıştırın Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin 1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın Tuz karabiber ve şekerle tatlandırın Domatesi de ekleyip sos hazırlayın![]() Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın Artan soya yağını tavada ısıtın ve dolmaları bu yağda biraz çevirin Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun
|
|
|
|