Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi![]() PATLICAN DOLMASI TURŞUSU 1 kg küçük körpe patlıcan 1 Baş sarımsak 8 - 10 Dal lahana yaprağı 2 Adet havuç 2 Adet etli kırmızı biber 2 Çorba kaşığı kaya tuzu 1 Çorba kaşığı limon tuzu Sirke Su maydanoz sapı - Patlıcanlar yıkanır baş kısımları kesilir kaynamakta olan limonlu suya patlıcanlar atılır yarım olarak haşlanır - Sudan çıkan patlıcanlar tepsi gibi düz bir zemine dizilir üzerine acısı çıkması için ağırlık konur Bu şekilde 1 gece bekletilir - Ertesi günü tuzla ovulmuş ince kıyılmış lahana kırmızı biber havuç bir kaç diş sarımsak acısı çıkmış ortası karnıyarık gibi yarılmış patlıcanlara doldurulur - İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır - Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak patlıcan dolmaları yerleştirilir - Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur - Sirke ve su kavanozdan çukur bir kaba boşaltılır üzerine kaya tuzu ve limon tuzu konur iyice karıştırılır - Tuzlu karışım kavanozda bulunan patlıcanların üzerine dökülür - En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur kavanozun kapağı sıkıca kapatılır - Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker bu yüzden turşuyu kurduktan 5 gün sonra kavanozun eksilen kısmına sirke eklenir Not: Turşu yaparken mutlaka kaya tuzu kullanılmalıdır |
|
|
|