Lorlu Biber Turşusu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lorlu Biber Turşusu TarifiLORLU BİBER TURŞUSU kolları sıvadım Yapımı basit çok uzun süre bekleme gerektirmeyen ve çok değişik bir turşu tarifi![]() MALZEMELER: 15 çarliston biber ½ kg kor peyniri Kekik (varsa taze) Kırmızı pul biber 3 diş sarımsak Zeytinyağı tuzBiberleri yıkayıp saplarını sonra üstüne kapamak için kenara ayırıyoruz Biberleri kaynar suda beş dakika haşlıyoruz Bir tabakta lor peyniri kekik kırmızı biberi karıştırıyoruz Haşlanan biberleri soğuk suya koyup süzdükten sonra içlerini lorla dolduruyoruz Hava almayacak bir kaba koyup üstünü geçecek kadar zeytinyağı koyup içine sarımsakları tuzu ve varsa taze kekik dallarını koyuyoruz Hava almayacak şekilde kapayıp en az 3 gün bekletiyoruz Ama ben bir hafta sonra yediğimde daha güzel olduğunu düşündüm :)Afiyet olsun! |
|
|
|