Saray Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Böreği TarifiMALZEMELER 1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti 2 Soğan 15 Konserve Mantar 5 Çorba Kaşığı Konserve Bezelye 5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık 1 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 10 Milföy Hamuru 3 Çorba Kaşığı Un 1 Yumurta Sarısı 1 Çorba Kaşığı Haşhaş Tohumu Karabiber Kekik TuzHAZIRLANIŞI Eti yıkayıp kendi suyunda kavurarak pişirin Soğanları piyazlık doğrayıp yağda kavurun İnce kıyılmış mantar bezelye kekik kuş üzümü tuz ve karabiberi ekieyip karıştırın![]() Milföy hamurlarından 8 tanesini unlayarak merdaneyle biraz açın İçine hazırladığınız harçtan yeteri kadar doldurup bohça gibi kapatın Kapanan yer altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin![]() Üzerlerini iki milföy hamurundan çiçek şeklinde keseceğiniz hamurlarla süsleyin Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serperek 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|