Tavşan Tas Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan Tas Kebabı TarifiTavşan Tas Kebabı Tarifi Tavşan Tas Kebabı Tavşan Tas Kebabı nasıl yapılır Tavşan Tas Kebabının Tarifi 1 defne yaprağı[*]4 çorba kaşığı zeytinyağı[*]birkaç yaprak adaçayı tuz karabiber ve kekik[/list] Tavşan Tas Kebabı yapılışı Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır Tavşanın geri kalan kısmı küçük parçalara doğranır Bu parçalar içinde margarin yağı zeytinyağı defne ve adaçayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavrulur Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır Ateşin ısısı biraz daha azaltılır ve soğanlar iyice pişinceye kadar tencere ateşte tutulur Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır
|
|
|
|