Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, dolması, ekmeği, resimli, sandviç, tarifi

Sandviç Ekmeği Dolması Tarifi (Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sandviç Ekmeği Dolması Tarifi (Resimli Anlatım)

karabiber2 diş sarımsak

BEŞAMEL SOSU İÇİN
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
2 yemek kaşığı un
½ litre süt
Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
Ekmeklerin üstlerini kapak gibi keserek içlerini oyuyoruz
Kıymayı tencereye koyup ateşte suyunu çekince sıvıyağı yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları ilave ederek kavuruyoruz küçük doğradığımız yeşil biberleri ve domatesleri de ilave ederek tekrar kavurmaya devam ediyoruz en son tuzunu karabiberini de ilave ederek ateşten alıp ekmeklerin içlerine dolduruyoruz üzerlerine kesip çıkardığımız ekmeklerin kapaklarını kapatıyoruz ve üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp kaşar peyniri rendesini de serperek sıcak fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar tutuyoruz
Beşamel sosu nu hazırlamak için margarin veya tereyağını eritiyoruz unu ekleyerek beyaz kalacak şekilde haif kavurarak sütünü ekliyoruz bir iki taşım kaynatarak ateşten alıyoruz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com