Gelin Bohçası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin BohçasıMALZEMELER 1 Kg Baklavalık Un 3 Adet Yumurta 1/2 Çorba Kaşığı Tuz 2 Su Bardağı Su 1/2 Kg Nişasta 400 gr Tereyağı 2 5 Su Bardağı AntepfıstığıKaymak Şerbeti İçin: 1 Kg Şeker 3 5 Su Bardağı SuHAZIRLANIŞI Geniş bir kaba unu eleyin Üzerine yumurtaları kırın Tuzu ve suyu ekleyin Sert bir hamur olana dek yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek 20 dk bekletin![]() Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün Üzerine nişasta serpin Hamurları yassı hale getirin Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açın Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin![]() Açtığınız 12 yufkanın dördünün düz bir zemine aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin 8 cm çapında kareler kesin Karelere bir çay kaşığı dolusu kaymak ve yarım tatlı kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyun Karenin dört ucunu üstte birleştirerek sıkıştırın Yağlanmış tepsiye dizin![]() Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün Fazla yağı eğerek boşaltın Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin![]() Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak sıcak dökün Şerbetini çektikten sonra servis yapın![]() |
|
|
|