Limonlu Cheesecake Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Cheesecake TarifiMALZEMELER Hamur malzemesi: Kepekli Bisküvi 1 Kahve Fincanı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Tozşeker Krema Malzemesi: 3 Yaprak Jelatin 1 Kutu Krem Peynir (200 gr) 1 Kahve Fincanı Tozşeker 1 Su Bardağı Krem Şanti 1 Limon Kabuğu Rendesi 1 Limon Suyu 2 Yumurta HAZIRLANIŞI Bisküvileri ufalayın veya ezin Tereyağını eritip şekeri ilave edin Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın![]() Hamur malzemesini 15cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin ![]() Yaprak jelatinleri soğuk suda ıslatın Bir kapta 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın 2 yumurta sarısı ilave ederek tekrar çırpın Krem şantiyi ekleyip karıştırın![]() Jelatinleri sudan çıkarın ve bi kaba alarak kısık ateşte eritin Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin ![]() Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın ![]() Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin Bu karışımı hazırladığın çemberin üzerine döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın
|
|
|
|