Peynirli Kete Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Kete Tarifi![]() 4-5 su bardağı un 1/4 paket tereyağı ya da margarin (60 gr) 1/2 paket yaş maya (21 gr) veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya 250 ml ılık süt 1 çay kaşığı tuz 15 tatlı kaşığı şeker İçi: 250 gr peynir (ben kaşarbeyaz peynir karışımı kullandım) 1 yumurta + 1 yumurta akı maydanoz Üst: 1 yumurta sarısı susam-çörekotu Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur 1/2 saat bekletilip mayalandırılır 10-12 bezeye ayrılır Her beze 3 mm kalınlığında çay tabağı büyüklüğünde açılır Ortasına peynirli içten konup bohça gibi kenarları ortaya katlanır Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir Tepside 20 dakika kadar dinlendirilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir![]() Alıntı
|
|
|
|