Vişneli Çörek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Çörek TarifiMALZEMELER 15 gr Bira Mayası 1/3 Su Bardağı Ilık Süt 3 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Toz Şeker 2 Adet Yumurta 50 gr Tereyağı 2 Su Bardağı Ayıklanmış Vişne 1 Adet Yumurtanın Sarısı Bir Tutam Tuz HAZIRLANIŞI Bira mayasını ılık sütte eritin Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin Katı bir hamur yapın Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin![]() Kalan unu toz şeker 2 adet yumurta tereyağı ve tuz ile karıştırın Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp bu karışımın üzerine koyup yoğurun Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparın İçlerine vişne koyup hamuru kapatın![]() Dilediğiniz şekli verip yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun Çörekleri bu şekilde bekletin Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin
|
|
|
|