Peynirli Gelin Bohçası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Gelin Bohçası TarifiMALZEMELER 500 gr Beyaz Peynir 100 gr Krem Peyniri Tuz Karabiber Pul biber3 Diş Sarmısak 250 gr Yufka 80 gr Eritilmiş Margarin 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Yumurta Sarısı 1 Demet Maydanoz HAZIRLANIŞI Sarmısağı soyup ezin Bir kasede beyaz peyniri ufalayın Krem peynir tuz karabiber pul biber ve sarmısağı karıştırın Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzİu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın![]() Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp 25 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin İki kareyi üst üstte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın Kareleri bohça olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın![]() Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Bir fırın tepsisini yağlayın Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice çırpın Bohçaların etrafına yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin![]() Bohçaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin Fırından aldıktan sonra 5 - 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın![]() Öneri: Bohçaların yanına değişik soslarda hazırlayabiiirsiniz Örneğin bohçaların yanında domates sosu sunabilirsiniz
|
|
|
|