Şeşamadi Tarifi Şeşamadi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeşamadi Tarifi Şeşamadi YapılışıŞeşamadi Tarifi -Şeşamadi Yapılışı 300g kırmızı kuru barbunya 2 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı un 2 adet domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 orta boy patates 1 orta boy havuç1 çorba kaşığı kuru nane 1/4 su bardağı tel şehriye Defne yaprağı Dilerseniz 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı ![]() tuz-karabiber zeytinyağ Tarifi: Akşamdan barbunyayı ıslatın (biz sabahtan kaynar suda 1 5 saat beklettik)Barbunyayı kaynatın ve kaynamaya başlayınca ilk suyunu dökün sonra bir daha yaklaşık 1lt su (dilerseniz et suyu) koyarak pişene kadar kaynatınBaşka bir tencerede incecik doğradığınız soğanları yağda (biz bir çorba kaşığı zeytinyağ kullandık) çevirin![]() Soğanlar hafif pembeleşince 1 çorba kaşığı biber salçasını ekleyin 2-3 çevirinDomatesleri küçük doğrayıp ekleyin yine 2-3 dak çevirinKaynatılmış barbunyayı suyuyla beraber soğan-domates karışımına ekleyin defne yaprağını ve ağız tadınıza göre tuz-karabiberi ekleyinSu kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız patates ve havucu ekleyinPatates ve havuç pişince tel şehriyeyi ekleyinTel şehriyeler de pişince (yaklaşık 5 dakika içinde) nane kereviz yaprağı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin karıştırın Dilerseniz bu baharat karışımına bir de kırmızı pul biber ekleyip 1 kaşık zeytinyağında 2-3 dakika çevirip öylece çorbaya ekleyebilirsiniz Hatta kilo-kolestrol derdi olmayan bunu tereyağında yapar! |
|
|
|