Gelin Kebabı.................:) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Kebabı.................:)Gelin kebabı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :) Malzemeler - Hamuru İçin: - 1 5 su bardağı un - 2 çorba kaşığı sıvı yağ - 1/2 çay kaşığı kabartma tozu - Biraz su - Tuz - Üzerine: - 2 çorba kaşığı sıvı yağ - 1 adet soğan - 250 gr kıyma - 2 adet sivri biber - 1 adet domates - 5 adet mantar - 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz - Tuz karabiber kekik - Sos İçin: - 1 çay kaşığı salça - 1 tatlı kaşığı un - 1 su bardağı et suyu Süre:60 dk - 4 Kişilik tuz sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın Yeterli miktarda su ilave edin Yoğurarak hamur haline getirin Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin![]() Sonra hamurdan iri bezeler koparın Yemek tabağı büyüklüğünde açın Teflon tavayı yağlayın Hamuru tavaya alıp arkalı önlü kızartın![]() Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurun Kıymayı ekleyin Kavurun Küçük doğranmış biber domates ve mantarları ilave edin Tuz karabiber ve kekiği ekleyin Hamuru servis tabağına alın Üzerine malzemeyi yayın![]() Salça un ve et suyunu çırpın Ateşte koyulaşana dek pişirin Yemeğin üzerinde gezdirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|