Delioğlan Sarığı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Delioğlan Sarığı TarifiMALZEMELER 4 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Yumurta Ilık Su Tuz1 Çay Kaşığı Nişasta 8 Çorba Kaşığı Tereyağı 250 gr Beyaz Peynir HAZIRLANIŞI Unu derin bir kaba eleyin Sıvı yağı ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın 10 dakika yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin Daha sonra elinizle uzun bir şekil verip düz bir zemine koyun![]() 16 adet beze koparın Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde üzerine nişasta serpip açın Tereyağını eritin Fırça ile hamura sürün 4?er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun Her grubu tepsi büyüklüğünde açın Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun Rulo biçiminde sarın![]() Diğer yufkaları da rulo şeklinde sarın Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepside gül böreği şeklinde sarın Diğer ruloları da onların etrafına gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin![]() Not: Delioğlan Sarığı bayramlarda Safranbolu?da konuklara ikram edilir Bu hamura dilerseniz ceviz koyup pişirebilir üzerine şerbet gezdirebilirsiniz Bu şekilde hazırlanan biçimde de ?Delioğlan Sarığı Tatlısı? denir
|
|
|
|