![]() |
Macar Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macar Yemek KültürüDünyanın önemli mutfaklarından biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Macarların yüzyıllardan beri gelen geleneksel yeme alışkanlığı bölgelere göre çeşitlilik gösterir ![]() Macarlar günde 3 öğün yerler ve onlar 3 öğün yenmeyen bir yaşamı düşünemezler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehirde ise çalışma hayatının getirdiği zorunluluklardan dolayı akşam yemeği en önemli öğün haline gelmeye başlamıştır ![]() Macarlarda yemek yemek bir zevktir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Macarlar patates ve özellikle de taze kesilmiş ev yapımı makarnayı çok yerler ![]() ![]() ![]() ![]() Macar gulaşı et ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Macaristan'da tüm Orta Avrupa Mutfaklarında yaygın olan "Palacsintak" "palaçinka" (krep) tatlı olarak çok yenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Macarların en ünlü tatlılarından biri de "Dough nut" dır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|