İtalyan Mutfağından |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan MutfağındanKREMALI TAVUK / Pollo Alla Krema ( 4 kişilik ) Malzemeler : 7 çorba kaşığı margarin 1 adet çentilmiş soğan 4 parça göğüs tavuk 3 bardak tavuk suyu 225 gr dilimlenmiş mantar 4 çorba kaşığı un 1/2 limonun suyu 1 bardak çiğ krema 3 çorba kaşığı beyaz şarap ( istenirse ) Taze çekilmiş karabiber Kıyılmış mercanköşk Maydanoz TuzHazırlanışı : Yağın 3 kaşığını geniş bir tavada eritin Soğanı ağır ateşte yumuşayıncaya kadar kavurun![]() Tavuk göğüslerini nemli bir peçeteyle temizleyin Nar gibi oluncaya kadar kızartın![]() İçine tuzu biberi tavuk suyunu ve mercanköşkle maydanozu katın Kaynayınca ateşi kısarak hafif ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin![]() Tavuk parçalarını alın ve bir kaba koyarak sıcak olarak koruyun Tavuk suyunu süzün Geri kalan 4 kaşık yağı derin bir tavada eritin ve mantarları 2 dakika kadar kavurun sonra mantarları çıkartıp kağıt peçete üzerine koyarak süzülmesini bekleyin![]() Unu erimiş olan yağa karıştırın ve karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika kadar pişirin ![]() Tavayı ateşten alarak süzülmüş tavuk suyu ile limon suyunu pişirdiğiniz unun üzerine dökün Tavayı tekrar ateşin üstüne oturtun ve karıştırarak 2 dakika süreyle kaynatarak pişirin![]() Tavayı ateşin üstünden alın ve mantarı kremayı şarabı sosun içine dökün sonra yine ateşin üstüne oturtarak kaynatmadan ısıtın![]() Sosu tavukların üstüne dökerek karışık salata ile birlikte sıcak servis yapın
|
|
|
|