|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| köftesi, patlıcanlı, saray, tarifi, yapılışı |
Patlıcanlı Saray Köftesi Tarifi - Patlıcanlı Saray Köftesi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Saray Köftesi Tarifi - Patlıcanlı Saray Köftesi YapılışıPatlıcanlı Saray Köftesi Tarifi - Patlıcanlı Saray Köftesi Yapılışı - Patlıcanlı Saray Köftesi Nasıl Yapılır? Malzemeler: 6 adet kemerpatlıcanı 2 adet orta boy domates 2 adet orta boy sivribiber 500 gr az yağlı dana kıyma 1 demet maydanoz 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı kimyon ve yenibahar 1 çay kaşığı tuz ve karabiber Yarım su bardağı sıvı yağ Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun ve uzunlamasına 1 santim kalınlığında dilimleyin 10 dakika acısını alması için tuzlu suda bekletip kağıt havluyla kurulayın Domatesleri ve sivribiberleri halka halka dilimleyin Soğanları yemeklik olarak doğrayın Köftenin hazırlığı için kıymaya maydanoz tuz biber soğan yenibahar ve kimyonu ekleyin Hazırladığınız köfte hamurundan parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteyi hazırlayın Köfteleri az yağlı teflon tavada kızartın Aynı tavaya yağ ekleyerek patlıcanları kızartın Patlıcanları artı (+) şeklinde üst üste yerleştirip ortasına köfteyi koyun Üzerine domates ve biber dilimlerini ekleyip kürdan saplayarak fırın kabına yan yana dizin Domates salçasını su ile karıştırıp patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin Afiyet olsun!
|
|
|
|