![]() |
Mutfakta Pratik Olmak... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfakta Pratik Olmak...![]() ![]() Kadınlar için en önemli şey mutfak pratikliğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için; yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun ![]() Çorbaların üzerine her defasında yeni yağ kızdırmamak için; küçük bir kavanoza önceden kırmızı toz biberli kızarttığınız yağı koyup saklayın ![]() ![]() Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın ![]() ![]() Meyve yemeyi unutanlar için; boş zamanlarınızda tek kişilik meyve salataları hazırlayıp hava almayan kaplarda saklayın ![]() Salata yapmaya üşenen kadınlar için; maydanoz ![]() ![]() ![]() ![]() Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların pişme süresi uzun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz ![]() ![]() ![]() ![]() Domates rendelemekten bıkanlar için; domatesleri topluca rendeledikten sonra buz kalıplarında dondurun ![]() ![]() Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun ![]() ![]() Kıymanın ömrünü uzatmak için; kıymayı soğanla kavurup yemek harcı olarak saklama kabına ya da poşetlere koyun ![]() ![]() ![]() Soslara bulaşmak istemeyenler için; tavuk kanadını soslayıp buzluğa atın ![]() ![]() Sarımsak soymayı sevmeyenler için; sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayın ya da sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup ![]() ![]() Elinin altında hazır dolma olmasını isteyenler için; yaprak sarma ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk didiklemekten kurtulmak için; tavuğu haşlayın ![]() ![]() ![]() Eti yumuşacık ve erkenden pişirmek için; eti alır almaz kuşbaşı şeklinde yağ koymadan bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lezzetli çorba yapamıyorum diyenler için; makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz ![]() Her sabah tost hazırlamaya üşenenler için; önceden hazırladığınız tostları pişirmeden buzluğa atın ![]() ![]() Yapılmaması gerekenler * Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın ![]() ![]() * Çiğken dondurulan sebzeler besin değerini kaybediyor ![]() ![]() ![]() * Saklama kaplarının dondurmaya uygun olmasına dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Plastik kapları kullanmak istemiyorsanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazın hazırlanan kışlıklar * Kırmızı erikleri buzluk poşetine koyarsanız kışın komposto yapabilirsiniz ![]() * Taze fasulyeyi ayıklayıp domates ve soğanla kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() * Yaz sonunda patlıcanları mangalda ya da fırında közleyip bir yemeklik poşetlerde saklayın ![]() ![]() ![]() * Bamyaları bol limon suyu ile rengi sarıya dönene dek kısık ateşte kavurup saklayabilirsiniz ![]() * Yazın sonuna doğru rondodan geçirilen domatesleri kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun ![]() * 500 gr�ık poşetlere çilek ![]() ![]() ![]() ![]() * Yazın mısır haşladığınızda tanelerini çıkarıp kışın salatalarda ve çorbalarda kullanmak üzere buzluğa koymayı unutmayın ![]() Pratik yemekler * Yaptığınız herhangi bir çorbayı kaynar haldeyken kavanoza koyup kapağını iyice kapatıp ters çevirin ![]() ![]() ![]() * Mercimek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hamsiyi mevsimi geçmeden unlayıp kağıt tabaklara hamsi tava yapar gibi sıralayıp dondurun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|