Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
servis, takimlari

Servis Takimlari...

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Servis Takimlari...





Sofra Servis Takımları

Tabaklar

Çorba Tabağı : 22-23 cm büyüklüğünde çukur tabak
Kuver Tabağı : Salonun dekoruna uygun genel görüntü için masanın üzerine önceden konan tabak
Yemek Tabağı : Normal düz tabak
Tatlı Tabağı : Yemek tabağından küçük düz tabaklardır Salata tabağı veya tatlı tabağı olarak kullanılır Ekmek Tabağı : 16-17 cm büyüklüğünde düz yuvarlak tabak
Et Suyu Fincanı: İki kulplu fincandır

Çatallar

Yemek Çatalı : Normal 4 taraklı çataldır 19-20 cm büyüklüğündedir
Balık Çatalı : Üç taraklı yaklaşık 18-19 cm büyüklüğünde bir çataldır
Pasta Çatalı : Üç taraklıdır ve sol tarafındaki tarak daha kalındır Yaklaşık 15-16 cm büyüklüğündedir
Küçük Çatal : Normal yemek çatalının biraz küçüğüdür 4 taraklıdır Sofrada en çok kullanılan çatal cinsidir Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir
Meyve Çatalı : Üç taraklıdır ve meyveye kolayca batabilecek sivri uçları vardır Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir
İstiridye Çatalı : Üç taraklı ve yaklaşık 15 cm büyüklüğündedir Sol elde kullanılır sağ elde ise soslu kısmı yemek için çay kaşığı kullanılır
Sosis Çatalı : İki ince uzun taraklı ve sivri uçlu bir çataldır
İstakoz Çatalı - Kabuklu Deniz Ürünleri Çatalı : Özellikle İstakoz ve Pağuryaların içindeki etleri çıkarmak için kullanılan bir çataldır İki küçük dişi vardır


Bıçaklar

Yemek Bıçağı : Normal yemek bıçağıdır yaklaşık 21-22 cm büyüklüğündedir
Et Bıçağı : Normal yemek bıçağı ile aynı ancak biraz daha ufak ve eti iyi kesmesi için ağzının bir kısmı yada tamamı tırtıklıdır
Balık Bıçağı : Yaklaşık 19-20 cm büyüklüğünde keskin olmayan ve palet şeklinde bir bıçaktır
Meyve Bıçağı : Küçük bıçağın biraz daha küçüğüdür ve daha keskindir
Küçük Bıçak : Yemek bıçağının küçüğüdür yaklaşık 19-20 cm büyüklüğündedir En çok kullanılan bıçaktır Salata tatlı meyve ve ordövr yerken kullanılır
Peynir Bıçağı : Palet biçimindedir her yerde bulunmaz ve yerine küçük bıçak kullanılabilir
Tereyağı Bıçağı : İki şekilde tereyağı bıçağı vardır Biri palet şeklindedir diğer küçük bıçağın küçüğüdür
Havyar Bıçağı : İki çeşittir biri mala şeklinde diğeri ağzı sapına eşit bir bıçaktır Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir


Kaşıklar

Çorba Kaşığı : Yaklaşık 20 cm büyüklüğündedir
Tatlı Kaşığı : Çorba kaşığının biraz küçüğüdür yaklaşık 17-18 cm dir
Et Suyu (Konsome) Kaşığı : Yuvarlak ağızlı kaşıktır
Buzlu Çay Kaşığı - Kokteyl Kaşığı - Frape Kaşığı : Uzun saplı çay kaşığı
Çay Kaşığı : Normal çay kaşığı yaklaşık 13-14 cmdir
Yumurta Kaşığı : Çay kaşığı büyüklüğündedir
Kahve Kaşığı : Çay kaşığının biraz küçüğüdür
Dondurma Kaşığı : Çay kaşığı büyüklüğünde kürek biçimli ve düz ağızlı bir kaşıktır

Servis Takımları

Salata Servis Çatalı - Salata Servis Kaşığı : Yaklaşık 25 cm büyüklüğünde hafif çukur büyük çatal ve kaşık
Yemek Servis Çatalı - Yemek Servis Kaşığı : Yemek dağıtmakta kullanılan yaklaşık 23-24 cm büyüklüğünde çatal kaşık
Balık Servis Çatalı - Balık Servis Bıçağı : 4 taraklı mala biçimli çatal ve geniş ağızlı palet biçimli bıçak Yaklaşık 24-25 cm büyüklüğündedirler
Ordövr Servis Çatalı - Ordövr Servis Kaşığı : Geniş ağızlı hafif çukur ve 4 kısa dişli çatal ve düz iki yanı hafif köşeli kaşık
Et Kesme Çatalı - Et Kesme Bıçağı : Et kesmekte kullanılan sofra takımlarına uygun bıçak ve iki dişli çatal
Sebze Servis Kaşığı - Sebze Servis Çatalı : Hafif çukur düz uçlu ve iki yan uçları hafif köşelidir Yaklaşık 23-24 cm büyüklüğündedir
Çorba Kepçesi : Çorba servisi için kullanılır
Piliç Kesme Makası : En çok aile sofralarında piliç kesmek için kullanılan makas
Kuşkonmaz Servis Paleti : Izgaralı mala biçimli palet
Tost Servis Çatalı : Üç taraklı büyük çataldır
Pavurya Pensi : İstakoz ve böcek için de kullanılır
Kabuklu Deniz Ürünleri Servis Çatalı ve Servis Bıçağı : Yaklaşık 28-29 cm büyüklüğünde 2 dişli çatal ve bıçak
Pasta Servis Pensi : Pastayı bozmadan kavrayabilecek geniş ağızlı pens
Ceviz Pensi : Peynir ile ceviz servis edildiğinde ceviz kırmaya yarayan pens
Şeker Pensi : Kesme şekeri tutmaya yarayan pens
Sos Kepçesi : Sos servis etmede kullanılır
Pudra Şekeri Servis Kaşığı : Altı süzgeç gibi delikli büyük kaşık
Ekmek Bıçağı : Ekmek kesmeye yarayan büyük bıçak
Pasta Bıçağı : Büyük palet biçimli bıçak
Pat Servis Paleti : Su böreği lazanya fırın makarna vs servis etmeye yarayan palet
Pasta Servis Paleti : Mala biçimli bir palettir ve bazı modellerinde bir tarafı biraz keskindir
Dondurma Bıçağı : Büyük palet tipli bıçak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.