![]() |
Gida Kabuklarinda Bulunan Kimyasallar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gida Kabuklarinda Bulunan KimyasallarKimyasal ilaçların baklagillerin ve meyvelerin kabuk kısmında yoğun bulunabildiği bu nedenle kuru baklagillerin bekletme sularının mutlaka dökülmesi meyvelerin ise kabuklarının soyularak yenmesi önerildi ![]() Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Vitamin ve minerallerin fiziksel-zihinsel gelişim ile bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Beyhan vitamin kaybının az olabilmesi için gıdaların tüketilmeye en yakın zaman içinde hazırlanarak pişirilmesinin önemli olduğunu belirtti ![]() Sebzelerin pişirilmeye yakın zamanda köklerinden ayıklandıktan sonra bütün halde yıkanması” gerektiğini kaydeden Beyhan ”Bol akan suyun altında iyice yıkandıktan sonra mümkün olduğunca büyük doğranıp sıcak pişirme ortamına atılmalı ![]() Uzun süre pişirilmemeli suda eriyen vitaminlerin kaybolmaması için az suda hazırlanmalı ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|