Erzurum'dan Çıktım Yola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurum'dan Çıktım YolaZamanın birinde Erzurum'dan bir grup insan Hacca gitmek için yola çıkmışlar ![]() Van'a gelmişler Van'ın birköyünde konaklamaya karar vermişler O köyün de imamı yokmuş Köylüleraralarında konuşmuşlar ve Erzurum'dan çıkıp hacca giden bu topluluktan birini imam yapmaya karar vermişler ![]() Hem Erzurumlu hem de hacca gidiyorlarsa boş insan degillerdir diye düşünmüşler ![]() Nitekim tekliflerini içlerinden birisi kabul etmiş Her yıl 400 koyunverilecekmiş imama Adam hacca gitip masrafyapacağıma burda kalıp yalandan imamlık yapar ve her yıl 400 koyun sahibi olurum diyerek işe başlamış ![]() Köylü camide toplanmış namaz kılınacak Sayınimam başlamış namazı kıldırmaya "Erzurumdan çıktım yola Van'da verdim mola 400 koyun verdiler bana ![]() Allahuekber "Bu günlerce aynı biçimde devam etmiş Köylü bu işe biraz şaşırmış vekonuşmuşlar aralarında ![]() -"Ya " demişler "Daha önceki imam mı yanlış kıldırıyordu yeni imam mı? ![]() Bunu gitip Müftüye soralım " demişler![]() Sayın müftü meşhur OFLU Müftüye gelen halk herşeyi anlatmışlar MüftüKöylüye dönerek : -"Siz şimdi hiç imama çaktırmadan köyünüze dönün ve namaz vakti camide toplanın bende namaza gelicem" diye emir verir ![]() Herkes köyüne döner ve namaz vakti herkes camide toplanır ![]() Tabiki Sayın MÜFTÜ de camidedir İmam namazı kıldırmaya başlamış Birinci rekat: -"Erzurumdan çıktım yola Vanda verdim mola 400 koyun verdiler bana ![]() ALLAHUEKBER" der ve arkada "ÖHÖ ![]() ÖHÖ!![]() " diye bir ses gelir ve imamyakalandım herhalde diye korkmaya başlar ![]() İkinci rekatta bu sefer: -"Erzurumdan çıktım yola ![]() ![]() Van'da verdim mola ![]() ![]() ![]() 400 Koyun verdiler bana ![]() YARISI SANA YARISI BANA ![]() ![]() Allahuekber" diyerek sözlerini değiştirir![]() Namaz bitince köylü Müftüye dönerek -"İmam efendi namazı doğru mu kıldırıyor mu?" diye sorar ![]() Müftü: -"Haçan birinci rekatta biraz şaşırdı ama İkinci rekatta işi düzeltti ![]() ![]() "Alıntı
|
|
|
|