Çıtır Kase De Et Sote Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Kase De Et Sote TarifiÇıtır Kase De Et Sote Tarifi Resimli Çıtır Kase De Et Sote Tarifi Çıtır Kase De Et Sote nasıl yapılır Malzemeler 2 Su Bardağı Un 1 Çay Bardağı Su 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ 7-8 Dal Dereotu 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber 2 Çay Kaşığı Tuz 1 Yemek Kaşığı Çörek Otu 1 Yemek Kaşığı Susam 1 Yumurta Sarısı ET SOTE İÇİN; Malzemeler 1 Kg Dana Eti2 Orta Boy Domates 1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası Kekik TuzHAMUR KASESİ Yapılışı Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun Tuzu damak zevkinize göre azar azar ekleyin Kullandığımız unlarda kıvam açısından farklılık gösterebileceği için unuda azar azar ekleyin Hamuru yarım saat kadar dinlendirin Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile açarak kaselerin üzerine sıvayın (Ben büyük kaseler elde etmek istediğim için hamur ile mini tart kalıplarımın dışını kapladım siz daha minik kaseler yapmak isterseniz kalıbınızın iç kısmını kullanabilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin![]() ET SOTE Yapılışı Kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi güzelce yıkayın Suyunu çok süzmeden bir tencereye alın Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın Arada karıştırarak ve suyunu kontrol ederek (etler pişmemiş ama suyunu çekmiş ise 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyin bu işlemi et pişene kadar tekrar edin) pişirin Et pişerken üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alarak atın![]() Etleriniz pişince bir kevgir yardımı ile temiz bir tencereye alın 1 çay bardağı sıvı yağ ile orta ateşte karıştırarak kızartın Domates rendesi ve salçayı ekleyip domateslerin çiğ tadı gidene kadar pişirin Altını kapatıp tuz ve kekik ekleyin![]() Hem hamur kaseleriniz hemde et sote soğuyunca yemeği hamur kaselerinin içine paylaştırın Servis etmeden önce üzerine biraz kaşar serpin ve 200 derece fırında ısıtın Sıcak servis yapın
|
|
|
|