Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çıtır, kase, sote, tarifi

Çıtır Kase De Et Sote Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Kase De Et Sote Tarifi





Çıtır Kase De Et Sote Tarifi

Resimli Çıtır Kase De Et Sote Tarifi
Çıtır Kase De Et Sote nasıl yapılır


Malzemeler

2 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Su
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
7-8 Dal Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Çörek Otu
1 Yemek Kaşığı Susam
1 Yumurta Sarısı

ET SOTE İÇİN;

Malzemeler

1 Kg Dana Eti
2 Orta Boy Domates
1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Kekik Tuz



HAMUR KASESİ

Yapılışı

Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun Tuzu damak zevkinize göre azar azar ekleyin Kullandığımız unlarda kıvam açısından farklılık gösterebileceği için unuda azar azar ekleyin Hamuru yarım saat kadar dinlendirin Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile açarak kaselerin üzerine sıvayın (Ben büyük kaseler elde etmek istediğim için hamur ile mini tart kalıplarımın dışını kapladım siz daha minik kaseler yapmak isterseniz kalıbınızın iç kısmını kullanabilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin

ET SOTE

Yapılışı

Kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi güzelce yıkayın Suyunu çok süzmeden bir tencereye alın Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın Arada karıştırarak ve suyunu kontrol ederek (etler pişmemiş ama suyunu çekmiş ise 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyin bu işlemi et pişene kadar tekrar edin) pişirin Et pişerken üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alarak atın
Etleriniz pişince bir kevgir yardımı ile temiz bir tencereye alın 1 çay bardağı sıvı yağ ile orta ateşte karıştırarak kızartın Domates rendesi ve salçayı ekleyip domateslerin çiğ tadı gidene kadar pişirin Altını kapatıp tuz ve kekik ekleyin
Hem hamur kaseleriniz hemde et sote soğuyunca yemeği hamur kaselerinin içine paylaştırın Servis etmeden önce üzerine biraz kaşar serpin ve 200 derece fırında ısıtın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.