Tavuklu Avcı Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Avcı Böreği TarifiMALZEMELER İçi İçin: 2 Adet Tavuk Göğsü 2 Adet Soğan 3 Adet Sivri Biber 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Demet Maydanoz Tuz Sos İçin: 250 gr Yoğurt 1 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Nane 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Böreğin içini hazırlamak için önce tavuk etini haşlayın Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın 1 Çorba kaşığı margarini tavada eritin Küçük küçük doğranmış 2 adet soğanı ve 3 adet sivri biberi tavaya alın Renkleri değişene dek kavurun Tavuk etini de ekleyin Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin Ateşten indirereksoğumaya bırakın![]() Yufkaları düz ve sert bir zemine yerleştirin Bir bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırın Kestiğiniz parçaların her birine hazırladığınız malzemeden koyun Geniş tarafından başlayarak yufkaları sarın Hazırladığınız börekleri kızgın sıvı yağda kızartın![]() Sos için:Yoğurdu ve ince kıyılmış 1 diş sarmısağı karıştırın Sonra ince ince kesilmiş nane ve dereotunu ekleyin Böreğin yanına yoğurtlu sostan koyarak servis yapın
|
|
|
|