Kuzu Yahni Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Yahni TarifiKuzu Yahni Tarifi Resimli Kuzu Yahnisi Tarifi Kuzu Yahni Nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su (arttırılabilir) 7-8 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 2 adet orta boy soğan isteğe göre 10 adet arpacık soğan 2 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber İsteğe göre kekik Yapılışı: Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve kuşbaşı etleri koyun ![]() Etler suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun ![]() Soğan sarımsak salça doğradığınız biberleri ve suyu ekleyerek etler yumuşayana kadar (40 dakika) orta ateşte pişirin Arada suyu eksilirse sıcak su ekleyebilirsiniz![]() Etleri ocaktan almadan 5 dakika önce tuz ve baharatlarını ekleyin ![]() Pişen etinizi kızarmış patates ve pirinç pilavı ile servis yapın
|
|
|
|