Kereviz Püresi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Püresi TarifiMALZEMELER 1 Adet Maydanoz 150 ml Sıvı Yağ (2 çay bardağı)3 Yemek Kaşığı Limon Suyu Tuz 125 gr Margarin1 Adet Muskat (rendelenmiş küçük hindistan cevizi) 1 Adet Limon (dilimlenmiş) HAZIRLANIŞI Maydanozun saplarını ayırın yıkayın süzün Sıvı yağı bir tavada ısıtın iyice kuruyan maydanozu kısım kısım yağa atıp yarımşar dakika kızartın Fazla yağlarının süzülmesi için kagıt havlu üzerine alın Kerevizin kabuklarını kalınca soyun küb şeklinde doğrayın Tencereye kerevizlerin üstünü örtecek kadar su koyun 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave edip 20 dakika ağzı kapalı olarak pişirin![]() Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün Yağ ile birlikte mutfak robotuna koyun tuz karabiber muskat ve kalan limon suyu ile birlikte 3-4 dakika karıştırın![]() Kızarmış maydanoz ve limon dilimleri ile süslediğiniz kereviz püresini kuzu pirzolası ile servis yapabilirsınız
|
|
|
|