Kolay Sütlü Baklava Tarifi - Kolay Sütlü Baklava Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Sütlü Baklava Tarifi - Kolay Sütlü Baklava YapılışıKolay Sütlü Baklava Tarifi - Kolay Sütlü Baklava Yapılışı - Kolay Sütlü Baklava Nasıl Yapılır? Malzemeler: * 500 gram hazır baklava yufkası * 4 çorba kaşığı ceviz * 150 gram margarin * 2 yemek kaşığı tereyağı Şerbeti için: * 3 su bardağı süt * 3 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: 1 Yuvarlak bir fırın tepsinin tabanını tereyağ ile yağlayın![]() 2 Tepsinin tabanına bir kat yufka serin![]() 3 Üzerine ceviz serpiştirin![]() 4 Tekrar yufka serin ve ceviz serpin![]() 5 Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın![]() 6 Tavada margarini eritin ve yufkaların üzerinde gezdirin![]() 7 Yufkaları baklava şeklinde küçük kare elde edecek biçimde kesin![]() 8 Önceden ısıtılmış fırında baklava kızarana kadar pişirin![]() 9 Şerbetini hazırlamak için süt ve şekeri tencerede kaynatın![]() 10 Soğuması için kenarda bekletin![]() 11 Baklavalar fırından çıkınca yani sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün![]() 12 Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
|
|
|
|