Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaymağında, kireç, patlıcan, reçeli, tarifi

Kireç Kaymağında Patlıcan Reçeli Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kireç Kaymağında Patlıcan Reçeli Tarifi





[/LEFT]
Malzemeler

  • 1 kg bebek patlıcan veya küçük boy körpe patlıcan
  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu (çok dolu olmayacak)
  • Yarım boru tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 300 gr sönmemiş kireç
  • 3 lt su


Kireç kaymağında patlıcan reçeli nasıl yapılır?
  • Öncelikle kireç kaymağını hazırlayacağız Sönmemiş kireci akşamdan büyük bir kavanozun içine koyup üzerine suyu ekleyin 2 saat öncesinde de konsa olur ama bu şekilde suyu daha berrak oluyor
  • Üzerini yarı açık bırakın Normalde kireç suyu görünce patlayarak çözünür fakat kireç bayatsa patlamaz fakat yine de çözünür
  • Patlıcanları tamamen soyun Çok küçükse doğramadan bütün halde bırakın Biraz daha iriceyse 4 e veya 6 ya bölün
  • Kireç kaymağını yani kirecin üzerine koyduğunuz durulmuş suyu ayrı bir kaba bulandırmadan alın ve patlıcanları içine atın Patlıcanların suya tam batması için üzerine bir ağırlık koyun
  • Ben kireç suyunda tam 16 saat beklettim 12 saatten daha az olmasın Yoksa patlıcanlar istediğimiz sertlikte olmaz
  • Bu süre sonunda patlıcanları kireç suyundan alın 4-5 su yıkayın ve tekrar suya koyun 1 saat kadar da bu suda bekletin
  • Bekleme esnasında bir tencereye su ve şekeri alıp 5-6 dakika kadar kaynatın ve ılımaya bırakın
  • Patlıcanları sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve ılık şerbetin içine atın
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın ara sıra kevgirle patlıcanları şerbete hafif bastırın ve yavaşça karıştırın ki her yeri eşit olarak şerbeti alsın Yarım saat kadar üzerini tabakla kapatıp ağırlık yaparak şerbete batmasını sağlayabilirsiniz
  • Yaklaşık 2-25 saat boyunca bu şekilde pişecek Bu süre sonunda patlıcanlar şeffaf bir hal alacak Sonra ocağın altını açın ve şerbetin kıvam almasını sağlayınTarçın ve karanfili ekleyip 10 dakika kadar içinde tutun ve sonra çıkarın Normal reçel kıvamına gelmesine yakın limon tuzunu atın ve 1-2 dakika daha kaynatın
  • Sıcakken cam bir kavanoza alın ve soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.