Kuzu Pirzolası Pane Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Pirzolası Pane TarifiMALZEMELER 1 kg kuzu pirzolası (10 adet) 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış) 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu Sos Yağı için: 3 çorba kaşığı margarin 1/4 limonun suyu 1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz 1/4 çay kaşığı tuz beyazbiber HAZIRLANIŞI Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin Fazla yağlarını kesip Tuz ve biberi serpin Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın![]() Pirzolaları una yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin![]() Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup bir kez altüst ederek 7-8 dakika her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin![]() Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın 2 cm çapında bir rulo haline getirip yağlı kağıda sarın Buzdolabında sertleştirin Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|