Karabiberli Böf Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karabiberli Böf TarifiMALZEMELER 1/2 Kg Dana Eti Karabiber Tuz Mantar Rom Sosun Malzemesi 1/2 Paket Margarin 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 4 Yemek Kaşığı Kızarttığınız Etin Yağı 1 Yemek Kaşığı Un 1 Tutam Karabiber Kırmızıbiber Pulbiber2 Avuç Mantar (ince doğranmış) 2 Kapak Rom 1 Su Bardağı Süt HAZIRLANIŞI SOSUN HAZIRLANIŞI 1) Etin yağını margarini ve sıvı yağı iyice erittikten sonra 1 yemek kaşığı unu iyice kızarana kadar karıştırın![]() 2) İnce ince doğranmış mantarları ilave ettikten sonra kızartma işlemine devam edin ![]() 3) Kızardıktan sonra mantarların üzerine 2 kapak rom ve 1 bardak sütü döküp 2 dakika kadar kaynatın![]() SUNULUŞU Hazırladığınız sosu kızartıp kenara aldığımız karabiberli böf? ün yanında sunun
|
|
|
|