Çingene Yahnisi Tarifi - Çingene Yahnisi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çingene Yahnisi Tarifi - Çingene Yahnisi YapılışıÇingene Yahnisi Tarifi - Çingene Yahnisi Yapılışı - Çingene Yahnisi Nasıl Yapılır? MALZEMELER 1 kilo kemikli parça kuzu 15 adet arpacık soğanı 2 adet havuç 3 çorba kaşığı margarin 1 adet yeşil biber 1 çay kaşığı kekik 5-6 adet taze patates 6-7 adet mantar 1 çorba kaşığı domates salçası Yeterince tuz karabiber maydanozHAZIRLANIŞI Koldan parçalara bölünmüş kuzu etini dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevirin Margarini ilave edip yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanları katın Beraberce karıştırarak biraz kavurun Bir bardak sıcak su ilave ederek etleri pişmeye bırakın Etler yumuşarken doğranmış yeşil biberi havucu bütün olarak patatesleri kekik ve karabiberi mantarı ezilmiş domates salçasını ilave ederek biraz daha su ekleyin Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alıp servis yaparken üzerıni kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz
|
|
|
|